Maklumat Syarikat: Laman web ini (www.invesacapital.com/) dikendalikan oleh Imermarket (PTY) Ltd ex Xenium Financial Managers (PTY) Limited, sebuah firma pelaburan Afrika Selatan, yang diberi kuasa dan dikawal selia oleh Pihak Berkuasa Kelakuan Sektor Kewangan Afrika Selatan (FSCA) dengan nombor lesen 640 untuk menyediakan perkhidmatan perantara. Imermarket (PTY) LTD terletak di Tingkat 2, Kampung Rivonia, Cnr Mutual Road & Rivonia Boulevard, Rivonia, 2191 Johannesburg, Afrika Selatan.

Imermarket (PTY) LTD memiliki dan mengendalikan jenama "InvesaCapital".

Imermarket (PTY) LTD dan OBR Investments Limited tergolong dalam Kumpulan Syarikat yang sama. OBR Investments Limited, 161 Makarios III Avenue,3027, Tingkat 6,Mahkamah Akapnitis, Limassol, Cyprus, dikawal selia oleh Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Cyprus dengan nombor lesen CIF 217/13.

Transaksi Skrill dan NETELLER dikendalikan oleh IMERMARKET (PTY) LTD.

Amaran risiko: Kontrak untuk perbezaan ('CFD') adalah produk kewangan yang kompleks, bersifat spekulatif, dagangan yang melibatkan risiko kerugian modal yang signifikan. Dagangan CFD, yang merupakan produk marginal, boleh mengakibatkan kerugian kesemua baki anda. Ingatlah bahawa leveraj dalam CFD boleh menjadi kelebihan anda dan juga sebaliknya. Pedagang CFD tidak memiliki, atau mempunyai hak kepada aset sandaran. Dagangan CFD tidak sesuai untuk semua pelabur. Prestasi masa lalu bukan  penunjuk yang boleh dipercayai terhadap hasil masa depan. Ramalan masa depan bukan penunjuk prestasi masa depan yang boleh dipercayai. Sebelum membuat keputusan untuk berdagang, anda harus mempertimbangkan dengan berhati-hati objektif pelaburan, tahap pengalaman dan toleransi risiko anda. Anda tidak harus mendeposit lebih daripada yang anda bersedia untuk kerugian. Sila pastikan anda memahami sepenuhnya risiko berkaitan dengan produk yang dijangkakan dan dapatkan nasihat bebas, jika perlu. Sila baca dokumen Pernyataan Risiko kami.

Sekatan Serantau: Imermarket (PTY) LTD tidak menawarkan perkhidmatan di Kawasan Ekonomi Eropah dan begitu juga di bidang kuasa lain seperti Amerika Syarikat, British Columbia, Kanada dan beberapa wilayah lain.

Imermarket (PTY) LTD tidak mengeluarkan nasihat, pengesyoran atau pendapat berhubung dengan memperoleh, memegang atau melupuskan sebarang produk kewangan.

Imermarket (PTY) LTD bukan penasihat kewangan.

Petua Dagangan CFD

Bagaimana Cara Memulakan Dagangan CFD

Anda memerlukan beberapa perkara untuk memulakan dagangan CFD, tetapi berita baiknya ialah anda tidak memerlukan banyak masa. Sebaik sahaja anda telah membuat pilihan broker untuk berdagang dan mendepositkan sejumlah modal, yang tinggal hanya untuk membuat perdagangan pertama anda. Ada peluang yang sangat baik untuk anda mulakan  dagangan CFD hari ini.

Langkah Dagangan CFD

Perdagangan CFD mengikuti beberapa langkah asas, tidak kira sama ada anda berfikir untuk berdagang dalam emas, atau saham individu, ataupun mata wang kripto. Ikuti langkah-langkah ini untuk membuat perdagangan CFD anda:

  1. Pilih aset untuk berdagang.
  2. Putuskan sama ada harga akan meningkat atau menurun.
  3. Letakkan perdagangan yang panjang jika anda fikir harga akan menjadi lebih tinggi, dan perdagangan pendek jika anda fikir harga akan menjadi lebih rendah.
  4. Tunggu untuk melihat pergerakan harga aset sandaran (sebaik-baiknya dalam arah yang anda ramalkan).
  5. Tutup perdagangan anda dan pungut keuntungan anda atau terima kerugian anda.

Petua untuk Pedagang Berpengalaman

Pedagang yang berpengalaman boleh mengambil manfaat bahawa beberapa aspek perdagangan mungkin secara automatik pada ketika ini dalam kerjaya mereka. Mereka mungkin tidak perlu banyak berfikir tentang tahap pengambilan keuntungan dan mereka bermungkinan besar  tidak perlu mengingatkan diri mereka untuk menetapkan henti kerugian. Walau bagaimanapun, masih ada beberapa perkara yang mungkin mereka perlu perbaiki dalam strategi perdagangan mereka. Ini adalah perkara-perkara yang sentiasa memerlukan perhatian, seperti pengurusan wang dan pengurusan risiko. Pedagang yang berpengalaman juga boleh mendapat manfaat dari mempelajari strategi baharu dan daripada membuat kajian aset baru yang belum didagangkan oleh mereka sebelum ini.

Petua untuk Pedagang Pemula

Apabila anda baru bermula dengan dagangan CFD ia boleh kelihatan luar biasa kerana terdapat begitu banyak aspek dagangan yang perlu dipertimbangkan. Pemula boleh membantu diri mereka sendiri dengan memberi tumpuan kepada aspek asas dagangan apabila mereka baru bermula. Satu bidang di mana pedagang baru boleh terbawa-bawa adalah dengan leveraj. Amat menarik memikirkan tentang meningkatkan perolehan perdagangan anda sebanyak 10 atau 100 kali, tetapi leveraj boleh sebaliknya, menyebabkan kerugian yang dahsyat. Selain mengekang penggunaan leveraj, kami juga boleh mengesyorkan pedagang baru belajar menggunakan penghentian pada semua perdagangan mereka untuk meminimumkan potensi kerugian. Akhirnya, hanya biasakan diri untuk menerima apa-apa kerugian apabila ia berlaku.

Perancangan

Sama ada anda seorang pedagang pemula atau seorang yang mempunyai pengalaman bertahun-tahun, satu perkara yang konsisten – anda perlu merancang perdagangan anda untuk mengalami kejayaan yang terbaik. Ini tidak perlu sukar atau menyakitkan dan sebaik sahaja anda terbiasa dengan proses perancangan anda sendiri, ia akan turut menjadi sifat biasa. Perancangan anda bukan sahaja termasuk mewujudkan sistem perdagangan, yang boleh berdasarkan mana-mana pencetus teknikal atau asas, tetapi ia juga termasuk menguji sistem anda untuk memastikan ia berjaya. Anda harus meluangkan sebanyak masa perlu berdagang demo apa-apa strategi yang anda buat untuk melihat sama ada ia benar-benar berjaya atau tidak. Aspek perancangan lain termasuk menetapkan tahap ambil untung dan henti rugi pada semua perdagangan anda dan menggunakan pengurusan wang dan pengurusan risiko yang betul.

Risiko

Walaupun CFD memberikan beberapa faedah kepada pedagang yang mencari cara yang menarik untuk membuat spekulasi mengenai aset yang sebaliknya mungkin mahal untuk dibeli dan dijual, ia juga membawa risiko. Penting bagi pedagang untuk mengetahui risiko ini untuk mengelakkannya. Salah satu risiko utama adalah keperluan untuk mengekalkan jumlah margin yang mencukupi apabila dilanda kerugian berleveraj. Terdapat juga isu kecairan untuk dipertimbangkan apabila berdagang dalam CFD. Secara keseluruhan proses perdagangan CFD agak memuaskan selagi risiko diketahui dan diambil kira oleh pedagang.

Amaran Risiko

Dagangan dalam Forex/CFD membawa tahap risiko yang tinggi kepada modal anda disebabkan turun naik pasaran sandaran. Produk ini mungkin tidak sesuai untuk semua pelabur. Oleh itu, anda harus memastikan bahawa anda memahami risiko dan mendapatkan nasihat daripada penasihat kewangan berlesen yang bebas dan sesuai.

% siap dibina

Kaedah pembayaran
Untuk membuat deposit lain, anda perlu mengesahkan akaun anda terlebih dahulu.
Fail anda telah ditolak. Sila hubungi sokongan pelanggan.
Saya faham

${UserName} yang dihormati,

Tindakan ini tidak tersedia untuk akaun demo.
Tukar ke akaun langsung anda, tambah dana dan mula berdagang.

Danakan akaun anda

Seksyen ini terbuka untuk pelanggan sahaja, sila log masuk atau daftar